Liver Update 2013

"Improving Clinical Outcome in Gallbladder Cancer"

Final scientific program

		22 September, 2013				
Time	Duration	Topic	Speaker	Chairpersons		
8:30am-9:00am	30 min	Breakfast and Registration				
9:00am-9:10am	10 min	Inauguration / Opening remarks	Dr Hitesh Chavda			
9:10am-9:50am	Session	İ				
9:10am-9:25am	15 min	Epidemiology and risk factors for gallbladder cancer	Dr Usha Dutta	Dr D D Patel Dr M S Bhavsar Dr Sudhanshu Patwari Dr Dileep Shrinivasan		
9:25am-9:40am	15 min	Role of surgery for gallbladder polyp	Dr Vismit Joshipura			
9:40am-9:50am	10 min	Discussion	·			
9:50am-10:55am	Session II					
9:50am-10:05am	15 min	Multimodality imaging evaluation for gallbladder cancer	Dr Darshan Shah	Dr Pankaj Shah Dr Pankaj Modi Dr Tushar Desai Dr Lakshman Khiria		
10:05am-10:15am	10 min	Role of PET-CT in the management of gallbladder cancer	Dr Manas Mayank			
10:15am-10:30am	15min	Approach to incidental Ca gallbladder	Dr V K Kapoor			
10:30am-10:45am	15min	Neoadjuvant and adjuvant management strategies	Dr Chirag Desai(onco)			
10:45am-10:55am	10 min	Discussion	-			
10:55am-11:10am	Tea Break					
11:10am-12:05pm	Session III					
11:10am-11:25am	15min	Surgical Management of gallbladder cancer	Dr Hitesh Chavda	Dr Rupesh Mehta Dr Chirag Desai Dr K S Patel Dr Manish Gandhi		
11:25am-11:40am	15min	Technique of lymphadenectomy	Dr Durgatosh Pandey			
11:40am-11:55am	15min	Laparoscopic radical cholecystectomy	Dr Anil Agarwal			
11:55am-12:05pm	10min	Discussion	_			

12:05pm-1:00pm	Session IV					
12:05pm-12:20pm	15min	Role of Multivisceral/ Extended hepatic resection for Ca gallbladder	Dr Anil Agarwal	Dr V K Kapoor Dr Somesh Chandra Dr Sanjay Rajput Dr Shakuntla Shah		
12:20pm-12:35pm	15min	The role of endoscopy in the management of gallbladder cancer	Dr Nilay Mehta			
12:35pm-12:50pm	15min	Has novel approaches improved the outcome in gallbladder cancer?	Dr Mahesh Goel			
12:50pm-1:00pm	10 min	10 min Discussion				
1:00pm-2:00pm	Lunch Break					
2:00pm-3:00pm	Session V : Master video session					
2:00pm-2:10pm	10 min	Open radical cholecystectomy	Dr Hitesh Chavda	Dr Kirit Parmar Dr Kartik Sutariya Dr Rajan Jagad Dr Keyur Bhatt		
2:10pm-2:20pm	10 min	Laparoscopic radical cholecystectomy	Dr Anil Agarwal			
2:20pm-2:30pm	10 min	Operative technique of lymphadenectomy	Dr Durgatosh Pandey			
2:30pm-2:45pm	10 min	Surgical techniques in extended resection for advanced Ca gallbladder	Dr Anil Agarwal			
2:45pm-3:00pm	10 min	Discussion				
3:00pm	End of the meeting					